Roppongi-Seikoen
OBS! Detta ställe har stängt ner och är därför inte längre sökbart på Sushikartan. Vi sparar dock stängda ställen i databasen, för dess historiska betydelse. Seikoen, beläget i det vackra centralpalatset, var Stockholms första japanska restaurang och öppnades 1973 och är numera systerkrog till Roppongi. Här får du vällagad, modern japansk mat.
Adress:
Tegelbacken 2,
11152
Stockholm
Tel:
08-100310
Recensioner av detta sushi-ställe (sid 2):
Sortera efter: Relevans DatumBetyg: Bäst betyg Sämst betyg
De som går hit besöker även:
Andra sushi-ställen i närheten:
- Pong sushi bar
- YO! Sushi och Ca...
- Pong Asian Restaurant
- City Sushi
- Sushi Yama
- Sushibar Masahiro
- Nonni Sushi + Kök
- Sala Thai, Centralstationen
- FU-DO
- Neko Sushi & Wok
Betyg: 3Fräscht men inte särskilt ´sushiintensivt´ - bättre att äta annat här. Tar lång tid att få maten, även vid lunch. Bra service i övrigt dock, och trevlig miljö.
0 1 2009-05-18 kl. 14:33Betyg: 3Stockholms bästa sushiris. Perfekt konsistens. Nyanser av ekfat, äpplen och oskrivna ord. Jag skulle vilja somna med det i munnen. På lunchen väl skuren fisk med något oinspirerad smak. Tre lax är två för många. Medelmiso.
1 1 2009-04-11 kl. 20:47Betyg: 3Fin men dyr / inte helt prisvärd sushi. Däremot prisvärd och fräsch asiatisk dagens lunch för 90 kr, lugn och skön lokal där man inte sitter för nära varandra och utsikten är händelserik. Inget favoritställe men i city är utbudet begränsat. Stark trea.
0 0 2008-08-14 kl. 19:53Betyg: 3Tyvärr ´bättre förr´ (vad tråkigt det är att vara en person som skriver så...). Nu: i och för sig helt okej men rätt oinspirerad sushi till ett allt för högt pris.
0 0 2008-06-23 kl. 12:56Betyg: 4Jag gillar normalt inte japansk mat men de har andra alternativ som är klart bra som deras Teryakilax.
4 2 2014-02-22 kl. 14:23Betyg: 4Mannen som grundade Roppongi var aldrig en utbildad sushi-kock, utan en specialist på kameraoptik. Han har dock samlat många smakupplevelser från fusion-japanerna i USA som Nobu, Masa, Morimoto och Bond. Han visste nog vad han gjorde när han tog över Seikoen - svenskar faller ju pladask för en gnutta New York här hemma utan att behöva kliva ombord SK903. Miso-marinerad black cod med citrongräs är taget direkt från the Nobu Cookbook, ´ostron på vårt sätt´ råkar ju vara precis som Masas sätt. Seikoen förhåller sig till Nobu på samma sätt som fotografiet till konsten.
5 1 2013-08-10 kl. 20:27Betyg: 4God mat och mysig atmosfär. Var där på kvällen och beställde sushi till förrätt och lammracks till varmrätt. Var generellt mycket nöjd.
1 0 2013-02-13 kl. 16:16Betyg: 4Mycket fina bitar och fräscha smaker! Kanske lite dyrt.
0 0 2012-02-03 kl. 23:51Betyg: 4Bra, men jag hade förväntat mig mer. Det var bara en rulle med kött som jag tyckte var riktigt über-bra. Jag åt mig igenom i princip hela menyn och var tvungen att be om nya engångspinnar som blev ganska ofräsha redan efter tre rätter. Bara mina pinnar byttes ut de andra i sällskapet fick behålla sina måltiden igenom.
1 1 2012-01-20 kl. 01:48Betyg: 4Åt härligt god sashimi där, alla i sällskapet var nöjda.
0 0 2011-03-20 kl. 20:20