Bizen
En lite avsides belägen restaurang som serverar pinfärska bitar av sushi. Härlig japansk atmosfär. Ägaren Kempi är en av de få sushikockarna i stan som faktiskt är japan.
Adress:
Lantmannagatan 2,
41715
Göteborg
Tel:
031-232484
Andra sushi-ställen i närheten:
- Sushi Sannegården
- Oishii Sushibar
- Cafe T & W
- Encounter Asian Cuisine
- Okinawa sushi
- GO Sushi
- Fusion Sushi
- Sushi Gården
- Sushi Tiden
- Dragon Thai
Betyg: 4Inte så mytomspunnen som flera recensioner påstår, ´Soup Nazin´ kändes ganska normal även om han reagerar snabbt på mobilanvändning (swisha bara när man ätit klart).
0 0 2022-02-25 kl. 15:30Menyn består nu enbart av lunchalternativ med något skev prissättning, t.ex. 10 bitar för 130 kr men 8 bitar för 150 och ett kockens val på 250 kr för 6 bitar som måste vara ingredienser i hästväg!
God sushi men inte bästa jag ätit. Intressanta ingredienser men önskar att de skrivits ut, åt nån okänd grötig fisk som var supergod och tomat i sushi är helt briljant, vilken fräschhet det tillför! Kommer absolut tillbaka.
Betyg: 4Väldigt bra sushi men något kall neta (fisk) vilket drar ner betyget lite. Annars är Bizen sushi en av Göteborgs bästa ställen. Fräscha ingredienser och bra kvalitet. Till skillnad från majoriteten av sushin i Sverige, består fisken inte endast av lax, kokt räka, och tonfisk.
0 0 2024-03-31 kl. 17:36Endast två är bättre, Hoze Sushiya och Koizen Sushi, men det reflekteras även i priset.
Betyg: 4Piffig och smaklig maki med en del spännande varianter (makrill? sill? Grå var den iallafall!). Får en svag fyra.
1 1 2010-02-15 kl. 17:43Flaggar för obekväma stolar som inte lockar till långbesök.
Betyg: 3Kul med en japan i kontrast till alla kineser som leker japaner i Göteborg (och övriga Sverige). Sushin var bra men inget extraordinärt.
0 2 2010-01-04 kl. 22:46Betyg: 4Klart bra! Till och med nära mycket bra. Fräscha råvaror, perfekta munsbitar, kompetent upplagt och tillverkat. Riset är lagom på alla sätt; syra, sötma, kosistens. Goda tillbehör och dessutom bästa mison i stan!
5 1 2010-04-24 kl. 10:48Rekommenderas!
Betyg: 4Det enda som borde räknas är att det smakade bra! Riset var perfekt och därav betyget. Inte var det heller något fel på attityden. Om man serverar riktig sushi och blir jämförd med amatörer av varje kund, så skulle man nog tröttna ganska snart. Inspirationen dör litet för varje dag som råvarorna inte lever upp till förväntningarna. Sushin blir därför anpassad till den standard Göteborgaren förväntar sig, och den råvara som finns. Maki rullarna hade lite tråkig innehåll men smakade bra tack vare riset och norin. Mitt tips till förbättring är högre ambitionsnivå, och råvaror som ger inspiration!
8 0 2010-08-31 kl. 22:15Betyg: 4Mycket, mycket bra Sushi. Kocken gör den i rasande fart när du beställer och han ger intryck av att vara en tvättäkta Sushi-kock såsom jag föreställer mig en sån. Sur och vresig för det mesta gör att besöket får en lite pikant krydda, hans fru brukar rädda honom. Bäst är det om hon facar kunderna och han håller käften och skapar Sushi. Synd att han tagit bort den goda såsen han gjorde förut, den var makalöst god men jag vet att den tog tid att förbereda...
5 2 2011-08-03 kl. 14:15Betyg: 4Nu va det ett tag sen jag va här, men det va rätt ok sist, Det va inte over the top! Och kocken kör sin stil med arga blicken! Men förutom HOZE, som jag äger så är detta det enda tänkbara stället.
2 1 2010-01-20 kl. 19:28Betyg: 2Som vanligt i Göteborg får man stora riskuddar, ganska små för att vara Göteborg men ändå för stora. Smaken på riset inget att jubla över men konsistensen var hyfsad. Lax, tonfisk, inari och räka okej, inte mer. Omeletten väldigt tunn, bläckfisken såg riktigt hängig ut och smakade också så. Kisu-skivan såg ömkligt smal ut där den försökte skyla risklumpen undertill. Två sorters rullar, en med lax och chili, helt okej. Den andra sortens rulle var mer av en besvikelse med gurka och tomat(‽), ingen höjdare. Viss hype härifrån bidrog nog till för högt ställda förväntningar från min sida. En tvåa.
1 3 2009-03-16 kl. 06:37Betyg: 4Ge ej fel blickar till den Japanske kocken bakom disken, hrrm..förlåt han är ej en kock.. han är en ´craftsman´.. arbetskada har han iaf som ej vill bli ifrågasatt.. fine by me. Jag sätter mej ner och äter mina sushibitar som jag ska. Sänker betyget gör maki rullen som inte va gjord a al minute. (jag är petig!) Sushibitarna va i min standard och då menar jag Japansk standard. Annars inget speciellt. Skiljer sig dock från resten av Göteborg, med bland annat Yamato och HOZE. Vi vill ha fler bra sushibarer please!
1 0 2010-02-24 kl. 22:51